Covid-19 og arbejdsmiljø:
Viden, værktøjer og gode links

Find gode materialer og direkte links til de vigtigste regler og råd fra de centrale myndigheder om, hvordan I kan håndtere corona-krisen og forebygge smitte.

See this page in English.

Covid-19 pandemien stiller store krav til ledelse og medarbejdere, som skal navigere i en uvant situation med regler og retningslinjer, som hele tiden ændres. Det vigtigste mål er at sikre, at ansatte og kunder beskyttes mod smitterisiko. På en måde, som forstyrrer virksomhedens drift mindst muligt.

BFA Kontor anbefaler, at ledelse og medarbejdere er i tæt dialog om, hvordan I sammen løser de udfordringer, som pandemien giver. Hvis I har en arbejdsmiljøorganisation, skal den deltage i dette arbejde.

Materiale om arbejdsmiljø og covid-19

Konflikthåndtering under covid-19: BFA Kontor har udarbejdet en vejledning om at forebygge og håndtere konflikter. Brug materialet i til at ruste jer mod konflikter med kunder og kolleger under epidemien.

Hjemmearbejde under covid-19: BFA Kontor har udarbejdet en vejledning om, hvordan I bedst kan håndtere hjemmearbejdet og indrette kontorarbejdspladsen i hjemmet.

Trivsel og arbejdsglæde under covid-19: BFA Kontor har udarbejdet en vejledning, som beskriver de mange faktorer, som er med til at skabe trivsel og giver samtidig flere konkrete værktøjer til, hvordan der kan arbejdes med trivslen på arbejdspladsen - også under covid-19.

Skema til APV om covid-19 på kontorarbejdspladser: I kan bruge det enkle apv-skema til hurtigt at tage temperaturen på arbejdspladsen: Hvilke udfordringer og risici ser vi? Hvad lykkes vi godt med? Hvad er der brug for, at vi gør nu?

Undgå smitte på kontorarbejdspladser: Håndbog fra Statens Serum Institut har om, hvordan man kan indrettet kontorarbejdspladser på en måde, som hæmmer smittespredning ved brug af nudging-principper.

Klik og se en sjov animationsfilm om smittespredning på jobbet

Links til Arbejdstilsynet

Direkte link: Spørgsmål og svar om covid-19 og arbejdsmiljø: Se svar på de mest almindelige spørgsmål til Arbejdssynet om smittespredning, rengøring og hygiejne, værnemidler og meget mere.

Direkte link: Arbejdstilsynets råd til kontorarbejdspladser: Det er arbejdsgiverens ansvar at forebygge risikoen for, at medarbejderne bliver smittet med coronavirus så effektivt som muligt. Se opdaterede regler, råd og anbefalinger.

Viden og materialer fra Arbejdstilsynet: Den samlede side med alle regler, retningslinjer og informationer om covid-19 fra Arbejdstilsynet.

Officielle retningslinjer

Retningslinjer om ansvarlig indretning af private kontorarbejdspladser mv. Opdateret version 22. jan. 2021 af myndighedernes råd og retningslinjer til kontorarbejdspladser om covid-19.

Links til andre myndigheder:

Sundhedsstyrelsens retningslinjer, materialer mm: Om forebyggelse af smitte, brug af mundbind osv. samt alle Sundhedsstyrelsens plakater og opslag til brug på arbejdspladsen. Meget af materialet findes også på engelsk og andre sprog.

Virksomhedsguiden: Information om corona og virksomheder: Læs bl.a. om aktuelle støttepuljer og kompensationsordninger, og om nye momsfrister, arbejdsfordelingsordninger og meget mere.

Coronasmitte.dk - aktuelle information fra myndighederne: Seneste nyt om corona-situationen, hotlines til myndighederne, samt et godt overblik over, hvilke regler, der gælder for både privatpersoner og virksomheder.

Ny viden: Trivsel og mental sundhed under corona-krisen: Corona-krisen har ændret arbejdslivet for mange medarbejdere og ledere. Få viden, råd og værktøjer til både medarbejdere og ledere - baseret på den nyeste forskning under selve covid-19 epidemien.

Klik og se en sjov animationsfilm om hjemmearbejde og on-line møder

(Sidst opdateret 6. april 2021)